O NAMA

Edukacijski centar Lemur je udruga koja  je osnovana u cilju unapređivanja i osvještavanja kvalitete života, doprinosu opće dobrobiti zajednice te poticanja i razvoja prvenstveno plesnih, likovnih, umjetničkih, komunikacijskih, kreativnih, interdisciplinarnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih. 

Ples je najvažnija djelatnost udruge s kojim udruga djeluje. Pogotovo smo fokusirani na razvoj plesnog stvaralaštva kod predškolske djece. 

Ples je moćan saveznik za razvoj mnogih atributa rastućeg djeteta. Ples pomaže djeci da se razviju fizički, emocionalno, socijalno i kognitivno. Fizičke prednosti plesa široko su prihvaćene, ali emocionalni, socijalni i kognitivni aspekti tek nedavno su se počeli prihvaćati i uvažavati. Slobodno i nesputano ritmičko kretanje djetetu pruža radost, a korištenje tijela kao instrumenta, potiče i razvija kreativnost i maštovitost.

Temeljne razvojne zadaće kraćeg programa ritmike i plesa prilagođene su individualnim potrebama djeteta koje uključuju osobnu, emocionalnu, tjelesnu, obrazovnu i socijalnu dobrobit djeteta integriranu sa specifičnim zadaćama iz područja glazbeno-plesne kulture.

Edukacijski program Lemur provodi kraće programe ritmike i plesa u dječjim vrtićima grada Zagreba. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Također provodi i tečajeve Intellidance,  BrainDance™  i kreativnog plesa za odrasle, creative i jazz dance za djecu.

Također, u sklopu Lemura je i franšiza Intellidance®.

Ivana Balić, BA odgojiteljica predškolske djece s položenim stručnim ispitom, certificirani voditelj plesnih tehnika i certificirani učitelj metode Intellidance®, certificirani voditelj BrainDance™ i kreativnog plesa po metodi Anne Green Gilbert za djecu i odrasle te magistar novinarstva i stručnjak za odnose s javnošću.

Ivana dugi niz godina radi kao voditelj plesnih programa za djecu rane i predškolske dobi u dječjim vrtićima, zatim kao voditelj za školsku djecu i odrasle u kulturnim centrima i ustanovama, stalno se usavršava u zemlji i inozemstvu.