top of page

O NAMA

Edukacijski centar Lemur je udruga koja  je osnovana u cilju unapređivanja i osvještavanja kvalitete života, doprinosu opće dobrobiti zajednice te poticanja i razvoja prvenstveno plesnih, likovnih, umjetničkih, komunikacijskih, kreativnih, interdisciplinarnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih. 

Ples je najvažnija djelatnost udruge s kojim udruga djeluje. 

VODITELJI:

IVANA BALIĆ, BA odgojiteljica predškolske djece s položenim stručnim ispitom, certificirani voditelj plesnih tehnika za djecu i odrasle, licencirani učitelj metode Intellidance®, licencirani voditelj BrainDance™ i kreativnog plesa po metodi Anne Green Gilbert za djecu i odrasle te magistar novinarstva i stručnjak za odnose s javnošću.

Ivana dugi niz godina radi kao voditelj plesnih programa za djecu rane i predškolske dobi u dječjim vrtićima, zatim kao voditelj za školsku djecu i odrasle u kulturnim centrima i ustanovama, stalno se usavršava u zemlji i inozemstvu. Sudjeluje na različitim radionicama, seminarima i konferencijama. Predsjednica je Edukacijskog centra Lemur u kojem vodi i seminare javnost nastupa i dramske vježbe za djecu (u osnovnoj školi)  i odrasle.

LUCIJA KUKOR, rođena u Zagrebu 15.06.1990. svoje plesno putovanje započinje sa 9 godina u plesnom klubu „Megablast“ ). Ubrzo upisuje osnovnu, a zatim i srednju plesnu školu Franjo Lučić, Velika Gorica.
Prisustvovala je na raznim natjecanjima i sa plesnim klubom „Megablast“ i sa plesnom školom, na državnoj i
svjetskoj razini. Završetkom plesne škole pozvana je u GK „Komedija“.  U GK „Komedija“ ostvaruje razne suradnje i projekte kako u Hrvatskoj tako i inozemstvu.  2019. odlazi u Izrael na plesni program pod Kibbutz Contemporary Dance Company, „Dance Journey program“.  Prateći njezin napredak i zapažajući
njezinu posebnost, umjetnički voditelj Kibbutz Contemporary Dance Company.a Rami Be'er,
poziva Luciju da se pridruži glavnoj kompaniji kao pripravnik. 2020. Lucija ponovno odlazi u
Izrael, na poziciju pripravnika u KCDC.u. Lucija je i dipl. ekonomist.
Svoje plesno znanje kao pedagog već godinama dijeli sa svim uzrastima, od najmlađjih do onih
zrelijih zaljubljenika u pokret i ples.

TAMARA KRČELIĆ, Magistra kineziologije i suosnivačica Profesionalnog plesnog ansambla Kelkope iz Zagreba.
2004. godine stekla status samostalnog umjetnika – plesača suvremenog plesa.

Osnovnu Umjetničku plesnu školu Silvije Hercigonje završila je u klasi profesorice Dubravke Zajec.
Nakon toga prešla je u 'Plesne punktove Zagreb' pod umjetničkim vodstvom Tihane Škrinjarić u okviru kojih je sudjelovala u brojnim TV emisijama za djecu, dječjim i međunarodnim festivalima. Potom je
prešla u Plesni studio ZKM na edukaciju kod Desanke Virant te kasnije Sanje Zimmer. Od 1993. god. članica je Profesionalnog plesnog ansambla Kelkope u kojem je učila od brojnih stručnjaka baletne / plesne umjetnosti kao što su Guy Perkov i Silva Muradori, Ljiljana Gvozdenović, Maša Kolar, Ana Samovojska Horvat te mnogi drugi baletni pedagozi. U matičnom Ansamblu je jedna od profesionalnih plesačica te djeluje kao pedagog i koreograf. Kao dio matičnog Ansambla do sada je izvela 25 cjelovečernjih plesnih predstava.

PAULA HERCIGONJA, rođena je 1998. u Zagrebu. Ples otkriva već sa sedam godina pohađajući ritmiku i ples za djecu u sklopu Plesnog centra Osmijeh. U višim razredima osnovne škole započinje plesati jazz dance, a u srednjoj školi postaje dio plesnog ansambla Black Angels. Od 2015. pridružuje se satovima suvremenog jazza u Plesnom centru In Motion pod vodstvom Tamare Mandić. Svoje znanje suvremenog plesa nadograđuje u
Zagrebačkom kazalištu mladih na satovima Maše Kolar, a od 2018. trenira u Plesnom klubu JazzElle kod Tihane Strmečki. Nastupa na raznim domaćim plesnim susretima: Danima Silvije Hercigonje, TREPS-u,
Požeškom plesokazu, Zadarskom plesnom festivalu i SamoPles Festu te na nekoliko inozemnih u Sarajevu i Milanu. 2021. diplomirala je računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i od tada radi kao podatkovni znanstvenik. 

KARLA BABIĆ Asistentica u vrtićkim plesnim grupama: Karla Babić rođena je 1996. u Novskoj. Više od deset godina bavi se cheerleadingom, ritmickom gimnastikom i cheer dance-om.
Natjecala se na brojnim europskim i državnim natjecanjima. Šumarski fakultet završila u je u Zagrebu gdje radi i uz sve obaveze još i trenira australski nogomet.
2016. postaje licencirana cheerleading trenerica od strane svjetske cheerleading unije i jedna je od rijetkih u Hrvatskoj s tom licencom te je predsjednica kluba 'Cheerleading klub Iskrice '.
U Lemuru je asistentica od 2018. godine.

DORA SARIKAYA rođena je 2001. godine u Istanbulu. Plesni život je započela u baletnom studiju “Yildiz Alpar” već 2004. godine te u istom nastavila svoje obrazovanje klasičnog baleta do 2014. Diplomu osnovne baletne škole dobila je na Istanbulskom konzervatoriju. 6 godina je radila kao državna dječja plesačica u Narodnom kazalištu Istanbul. Neke od predstave su “Heidi”, “Dječji svijet”, “Orašar”, “Patnje mladog Werthera”. Učestovala je na ljetnom kampu klasičnog baleta i suvremenog plesa akademije “Mimar Sinan” u Istanbulu. Srednju školu završila je u Zagrebu u Školi suvremenog plesa Ane Maletić. Tijekom srednje škole sudjelovala je na regionalnom i državnom natjecanju suvremenog plesa na kojemu je osvojila 1. i 2. nagradu. 2021. godine nastupala je na festivalu Dubrovačkim ljetnim igrama, plesala u Puccinijevoj operi “Lastavica” i 2022. godine sudjelovala na Molierovoj drami "Don Juan" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Trenutno završava studij suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

bottom of page